A brüsszeli rendőrök véget vetettek Orbánék konzervatív konferenciájának

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Külpol

Nagyjából két órán át tartott a szélsőjobbos dzsembori.

Mindössze két órán át tartott Brüsszelben az MCC Nemzeti Konzervatív Konferenciája (NATCON), ugyanis 11 óra körül a helyszínen rendőrök jelentek meg, és berekesztették az eseményt.

A hatóságok azt nyilatkoztákPoliticonak, hogy a közrend megzavarásának veszélye miatt döntöttek így. A 11 órára tervezett előadó, Nigel Farage – a Brexit leghangosabb brit támogatója – el sem tudta kezdeni a beszédét.

Frank Füredi, a rendezvény egyik szervezője úgy nyilatkozott, technikai okokra hivatkozva, de politikai indíttatásból jártak el a rendőrök. Állítólag azt mondták a Claridge rendezvényhelyszín tulajdonosának, hogy ha nem szakítja meg az eseményt, levágják az épületet az elektromos rendszerről.

A konferencián Orbán Balázs is jelen volt. A miniszterelnök politikai tanácsadója reggel még arról posztolt, hogy bár a baloldal megpróbálta megakadályozni, a konferencia mégis elkezdődött, ráadásul telt házzal. Nem sokkal később viszont megosztotta a brüsszeli MCC videóját, amelyen rendőri intézkedés közben jelentkezett be a riporter.

Mint arról lapunk is beszámolt, nem volt könnyű egyáltalán elkezdeni a keddi konzervatív konferenciát, ugyanis a Claridge rendezvényhelyszín azután adott otthont a konferenciának, hogy két másik helyszín már visszakozott a megrendezésétől. A rendezvényt eredetileg a Concert Noble-ben tartották volna meg, amely a hétvégén visszamondta a megállapodást. A szervezők ezután egyeztek meg az ötcsillagos Sofitellel, de hétfő este az is elállt a szerződéstől.

A rendezvényen felszólalt volna Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage és Eric Zemmour szélsőjobboldali francia politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk