Két helyszín is visszamondta Orbánék konzervatív konferenciáját Brüsszelben

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Külpol

De a végén csak sikerült helyet találni, el is kezdődött.

Nehéz helyzetbe került a brüsszeli MCC, miután már a második helyszín, a Sofitel Hotel is elutasította, hogy helyszínt adjon a Nemzeti Konzervatív Konferenciának (NATCON)írta meg az Eurológus.

A konzervatív rendezvényt ugyanis eredetileg a Concert Noble-ben tartották volna, azonban a helyszín a hétvégén szintén visszalépett a megállapodástól. A szervezők ezután egyeztek meg az ötcsillagos Sofitellel. A hotel azonban hétfő este elállt a szerződéstől. Úgy tudni, a NATCON szervezői hétfő délután már a szállodában voltak, amikor meghallották az újabb lemondásról szóló hírt, nem is akartak elmenni, ezért a kiérkező rendőröknek kellett nekik elmagyarázniuk, hogy nem a Sofitelen múlott a visszalépés.

Kiderült,

miután az érintett brüsszeli kerület polgármestere megtudta, milyen jellegű rendezvény várható a hotelben, beszélt a rendőrökkel, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel. A szálloda vezetői ekkor döntöttek úgy, hogy visszalépnek.

Antifasiszta szervezetek egyébként tüntetést is hirdettek a hotel elé.

Végül sikerült az eseménynek Brüsszelben helyet találni, így kedden 9 órakor elkezdődött a Nemzeti Konzervatív Konferencia. A rendezvénynek a Claridge rendezvényhelyszín ad otthont.

Orbán Balázs már posztolt is a helyszínről. A miniszterelnök politikai tanácsadója azt írta, bár a baloldal megpróbálta megakadályozni, a konferencia mégis elkezdődött. Ráadásul teltházzal.

A rendezvényen felszólal Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage, a Brexit leghangosabb brit támogatója és Eric Zemmour szélsőjobboldali francia politikus is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk