Afrikában próbálnak kapcsolatokat építeni az oroszok

Külpol

 Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Maliba utazik.

Maliba utazik Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kétnapos látogatásra a kölcsönös védelmi és biztonsági kapcsolatok erősítése végett - közölte vasárnap a nyugat-afrikai ország külügyminisztériuma.

A tájékoztatás szerint Lavrov hétfőn érkezik Bamakóba. Ez az első alkalom, hogy orosz külügyminiszter látogat a nyugat-afrikai országba.

 "Ez a magas rangú látogatás összhangban áll az átmeneti kormány döntésével, miszerint kiterjeszti és diverzifikálja stratégiai partnerségeit" - olvasható a mali diplomáciai tárca közleményében.

Lavrov látogatása alátámasztja "a mali és az orosz államfők eltökélt szándékát, hogy új lendületet adjanak a baráti és bilaterális együttműködésnek (...), olyan elsőbbséget élvező kérdésekben, mint a védelem és a biztonság" - tette hozzá a minisztérium.

 Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly 100 millió dollár értékben ígért üzemanyagot, műtrágyát és élelmiszert Malinak. Oroszország mindemellett márciusban már több helikoptert és fegyvereket is szállított a nyugat-afrikai országnak. Franciaország kivonta csapatait Maliból arra hivatkozva, hogy a mali junta a Wagner orosz biztonsági magáncég szolgáltatásait veszi igénybe. Bamako tagadja, hogy a Wagnerrel működne együtt, azt állítja, hogy a reguláris orosz hadseregről van szó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk