Rakétatámadás ért egy harkivi lakóházat

  • narancs.hu
  • 2023. február 5.

Külpol

A legfrissebb hírek vasárnap az ukrajnai háborúból.

Két orosz rakéta csapódott be Harkiv központjában a Reuters szerint. Az egyik egy lakóházat talált el, közölték az ukrán hatóságok vasárnap. „Tűz ütött ki. Eddig három áldozatról tudunk: egy 54 éves nőről és két férfiről, akik 51 és 55 évesek” – közölte Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon. A nőt srapnel okozta sebesülések miatt kórházban ápolják.

Eközben Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője az orosz propaganda állításainak ellentmondva arról beszélt, hogy az ukrán erők nem vonultak vissza Bahmutnál, ott még mindig heves harcok folynak. A Guardian beszámolója szerint az oroszok hetek óta próbálják elfoglalni a donbászi területet, Zelenszkij pedig arról beszélt, nehéz a helyzet a városban. Az oroszok számára Bahmut fontos stratégiai győzelem lenne.

Az ukrán elnök a napokban több orosz-ukrán, kettős állampolgárságú politikus ukrán állampolgárságát megvonta - írja a Reuters. Zelenszkij nem részletezte, kikét, de a Putyin-barát Viktor Janukovics szövetségeseiről lehet szó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk