Hamarosan újabb offenzívát indíthatnak az oroszok Ukrajna ellen

  • narancs.hu
  • 2023. február 6.

Külpol

Az ukrán hírszerzés szerint Putyin kiadta a parancsot: márciusig el kell foglalni a teljes Donyeck és Luhanszk megyét.

Ukrán tisztségviselők jelentése szerint az orosz hadsereg készleteket és egységeket halmoz fel a keleti és délkeleti fronton, mindebből a Financial Times összesítése szerint arra lehet következtetni, hogy Oroszország rövid időn belül újabb nagyszabású katonai akcióra készül Ukrajna ellen.

A lap arról számolt be, hogy az ukrán katonai hírszerzés szerint

Vlagyimir Putyin orosz elnök kiadta a parancsot, hogy márciusig a seregnek el kell foglalnia Donyec és Luhanszk megyék teljes területét.

Az utóbbi hetekben az oroszok mindent megtettek Bahmut elfoglalásáért, és erőteljes támadást indítottak Liman ellen is – azonban egyik sem járt sikerrel. Kirill Budanov frissen kinevezett ukrán védelmi miniszter azt mondta, nagyjából 325 ezer orosz katona harcolhat jelenleg Ukrajna területén.

Az oroszoknak jelen esetben nem lesz könnyű dolguk, mivel az ukránok jelentős segítséget kapnak a Nyugattól – hamarosan tankok érkeznek több országtól, Kanada, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország is szállít az orosz vonalak áttörésére alkalmas harckocsikat az ukránoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk