Magyarországra invitálta von der Leyent Magyar Péter

  • narancs.hu
  • 2024. július 18.

Külpol

A Tisza alelnöke a szavazás előtt találkozott a bizottság régi-új elnökével.

Néhány perce ért véget a személyes találkozónk Ursula von der Leyen asszonnyal, az Európai Bizottság elnökével, akinek az újabb ötéves ciklusáról jelenleg szavaz az Európai Parlament, írta Magyar Péter, a TIsza Párt alelnöke, európai parlamenti képviselője a Facebookon. "Jeleztem elnök asszonynak, hogy amennyiben a mai szavazáson az Európai Parlament bizalmat szavaz neki a következő ciklusra, akkor ősszel szeretettel várjuk Magyarországon, hogy személyesen találkozhasson a magyar emberekkel."

Magyar beszámolója szerint van der Leyen örömmel jön Magyarországra, hogy tájékoztassa a honfitársainkat az Európáért és Magyarországért folytatott munkájáról. Egy személyes látogatás alkalmat nyújtana arra is, hogy elnök asszony cáfolja a fideszes propaganda személyével kapcsolatos hazugságait, tette hozzá. 

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy a Fidesz néhány hónapja teleplakátolta az országot lejárató poszterekkel, amelyeken a bizottság elnöke is szerepelt mint háborúpárti brüsszeli rossz arc. A plakátok már nincsenek kint, azokat felváltották újabb háborús tematikájú hirdetések. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.

Kapupánik

A mai fiatalok már nem tudják mi az élet, se háborújuk, se békéjük, kapálni se tudnak, csak ülnek a számítógép előtt. Gyenge, menekülő generációt szült a korábbiak feszített, izzadságos munkája, elkényeztették őket. Az ilyenekből nem lesznek ’56-os hősök.