NATO: Az észak-koreai katonák Kurszknál vannak

  • narancs.hu
  • 2024. október 28.

Külpol

A főtitkár szerint ez Oroszország gyengeségét mutatja. 

Észak-koreai katonák jelentek meg a kurszki térségben, ahol az ukránok harcban állnak az oroszokkal – mondta Mark Rutte NATO-főtitkár hétfőn a Politico tudósítása szerint. Úgy látja, az észak-koreaiak megjelenése komoly eszkalációt jelent, ugyanakkor Oroszország gyengeségét is mutatja, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök elkeseredettségének a jele. 

„Több mint 600 ezer orosz katona halt vagy sebesült meg a háborúban, Putyin pedig nem tudja fenntartani az offenzíva intenzitását Ukrajnában külföldi támogatás nélkül” – fogalmazott. Hozzátette, a NATO felszólítja Orszországot és Észak-Koreát, hogy haladéktalanul hagyják abba az akciókat.

Mint ismert, az Egyesült Államok, Ukrajna és Dél-Koreai is arról számolt be a titkosszolgálatok beszámolója nyomán, hogy Észak-Korea katonákat küldött Oroszországba kiképzés cáljából, hogy Ukrajnában vessék be őket később. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a múlt héten azt mondta, tiszteket és műszaki személyzetet látott az ideiglenesen megszállt területeken.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk