Nyitott lehet a Hamász a béketárgyalásokra Izraellel

  • narancs.hu
  • 2024. október 28.

Külpol

Egy magasrangú tisztviselő szerint a terrorszervezetnek világosak a követelései.

A Times of Israel szerint a közelmúltban több vezetőjét is elvesztett Hamász már nem zárkózik el a tűzszünettől és a béketárgyalásoktól, és akár meg is egyezne Izraellel. Egy magasrangú tisztviselő szerint a terrorszervezetnek világos követelései vannak, és amennyiben Izrael tartja a szavát, akkor véget érhetne a brutális háború.

Izraeli-palesztin konfliktus

  
Izraeli rakéta csapódik be Gázába 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások közel 1200 ember halálát okozták a Gázai övezetben.
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber
 

A lap szerint újraindultak Dohában a háború befejezését és a túszok kiszabadítását célzó tárgyalások. Huszam Badran, a Hamász katari székhelyű politikai irodájának magas rangú tagja, a Hamász-barát Sehab hírügynökség által közölt nyilatkozatában kerken kijelentette, hogy lehetséges a megállapodás, és tulajdonképpen Benjámin Netanjahu izraeli vezető szavatartásán múlik a dolog.

Az még kérdés, hogy Badran milyen feltételekre gondol, mert ebből egyáltalán nem következik, hogy arra az egyiptomi javaslatra reagálnak-e, amely szerint kétnapos tűzszünetet kellene kötni a Gázai övezetben, hogy négy izraeli túszt cseréljenek el néhány palesztin fogolyért. Ezt elvileg a Hamász hajlandó lenne elfogadni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk