Tengeralattjárókról indított orosz rakétákkal lőtték az ukrajnai Vinnicját

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Külpol

Zelenszkij szerint ez az orosz terrorcselekmény.

20 ember meghalt és még többen megsebesültek, miután orosz rakéták ma reggel eltalálták a közép-ukrajnai Vinnicja „hétköznapi, békés” városát – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az ukrajnai háborús bűnök üldözését célzó nemzetközi konferencián elhangzott videóbeszédében Zelenszkij  azt mondta:

a délelőtt orosz rakéták találták el Vinnicja városunkat, egy hétköznapi, békés várost. Cirkálórakéták két közösségi létesítményt találtak el, házakat romboltak le, egy egészségügyi központot leromboltak, az autók és a villamosok lángokban álltak. Ez az orosz terrorcselekmény… Eddig 20 ember halt meg."

Kirillo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője is megerősítette, hogy a támadásban legalább 20 ember halt meg. A támadást a Fekete-tengeren állomásozó tengeralattjárókról indított orosz Kalibr cirkálórakétákkal hajtották végre – tette hozzá Timosenko. 

(The Guardian)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk