„Sztárvendégeim teszik még felejthetetlenebbé az élményt” - Szekeres Adrien énekes, dalszerző

  • rés a présen
  • 2015. december 4.

Snoblesse

December 28-án szimfonikus ünnepi koncert az Arénában

rés a présen: Mit jelent neked az éneklés?

Szekeres Adrien: A hangom az egyik legnagyobb kincsem, minden művészi álmom ebből indul ki, és mindenre hatással van, s – mint a legnagyobb kincsére az ember – mindennél jobban vigyázok rá. 22 éve képzem, karbantartom, óvom. Az éneklés nekem olyan, mint a levegő. Nélküle nem tudnék „lélegezni”.

rap: Sokféle formációban vettél részt az elmúlt 15 évben. Melyek voltak a meghatározók?

SZA: Mindegyik zenekar, amelyben énekeltem, hatással volt rám. Kettőt emelnék ki. Egyik a Hot Jazz Band, egy fantasztikus zenekar, akik mellett a mai napig nagyon szívesen vendégeskedek, a másik természetesen az Unisex, mely az országos ismertséget jelentette számomra, ugyanakkor a szólókarrierem 2001-es indulása óta érzem azt, hogy olyan zenét énekelek, olyan koncerteket hozunk létre, amelyekben igazán kiteljesedhetek.

rap: Melyik stílus áll a legközelebb tehozzád?

SZA: Egyértelműen a klasszikus zene. 2011 óta folyamatosan fellépek szimfonikus zenekari kísérettel. Ezek a koncertek változtatták meg gyökeresen az életemet, az opera beépült a repertoáromba, és mikor ezeket a dalokat éneklem, érzem azt, hogy otthon vagyok.

false

rap: Milyen volt Andrea Bocellivel énekelni?

SZA: Felejthetetlen. Büszke vagyok, hogy egy világsztár mellett énekelhettem operát. Az álmok valóra válhatnak. Az alázatosság és a kemény munka gyümölcse sokkal lassabban érik be, de annál finomabb. Örülök, hogy az énekesi kvalitásaim miatt mellettem döntött a produkció. Megígértem magamnak, hogy nem túlélni, hanem megélni fogom a közös szereplést, és úgy érzem, ez teljes mértékben megvalósult. Ezt a pillanatot örökre a szívembe vésem, minden pillanata az együtt énekelt két dalnak csodálatos élmény volt. Andrea Bocelli varázsa nemcsak a hangjában van. Az egész lényében!

rap: Mikor láthatunk legközelebb színpadon?

SZA: Rengeteg fellépés vár még rám év végéig. A legfontosabb december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában megvalósuló, Ajándék névre keresztelt szimfonikus ünnepi koncertem. Sokáig azt hittem, a színház- és koncerttermek az én igazi terepem, de nagyon jól éreztem magam három éve a karácsonyi koncertemen az Aréna színpadán, így a megtiszteltetés mellett hatalmas öröm számomra, hogy ismét ott énekelhetek. Ígérem, hogy ezúttal is ünnepi lesz a hangulat, sok meglepetéssel és igazi különlegességekkel is készülünk: a legismertebb dalaim mellett természetesen ismét operaáriákkal is. Sztárvendégeim, Szulák Andrea, Gáspár Laci és Balczó Péter teszik még felejthetetlenebbé az élményt.

rap: Rendhagyó bakelitalbumról is szó volt, mesélnél erről?

SZA: Tavasszal ismét új dallal és videoklippel jelentkeztem. Az Örök láng három koncertfelvétellel karöltve – a felvételek a Papp László Budapest Sportarénában készültek 2012-ben – kapott helyet azon az EP-n, melyet exkluzív formában, bakelitlemezen is meghallgathatnak majd az érdeklődők. Férjemmel, Gáborral nagyon fontosnak tartjuk a minőséget és a tradíciókat. Hiszünk abban, hogy a zene az egyik legfontosabb része a kultúránknak, halhatatlan, és nincs szüksége szavakra, hogy meggyőzzön létezéséről. A bakelitlemez az állandóság és a mélyebb értékek szimbóluma. Az Ajándék című korong ünnepélyes keretek között, az album keresztszülei, Szulák Andrea és Németh Kristóf jelenlétében látott napvilágot.

rap: Kivel énekelnél végig egy éjszakát?

SZA: Celine Dionnal. A világon a legszebb hangú és legszebb lelkű énekesnőnek tartom. Lehet, hogy végigbőgném az egészet, de biztosan nagy élmény lenne.

Figyelmébe ajánljuk