Szorokintól Erlend Loe-ig: szombatig tart a PesText irodalmi fesztivál

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Sorköz

Október 1-ig csupa nagy nemzetközi sztáríróval lehet majd találkozni, például Szorokin, Sjón, Cartarescu és Erlend Loe is megfordul Budapesten.

Közel 70 fellépővel és több mint 35 programmal tartják meg  a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált idén szeptember 23. és október 1. között.

A rendezvény idei díszvendége a Vlagyimir Szorokin lesz, A jég és a 23.000 írója. A fesztivál kiemelt szerzői emellett Sjón, Bridget Collins, Marie Aubert, Mircea Cărtărescu, Max Porter és Erlend Loe. A nagy nemzetközi nevek mellett pedig természetesen a hazai irodalmi és zenei élet jeles képviselői sem maradhatnak ki, a fesztiválon többek közt fellép majd Karafiáth Orsolya, Totth Benedek, Závada Péter, VENI és Iamyank. Az irodalmi beszélgetéseken kívül ugyanis koncertek, kiállítások, workshopok és képregényes tematikájú események is várják az érdeklődöket.

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált 2022-ben immáron negyedik alkalommal szervezi meg a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület) a Petőfi Kulturális Ügynökség szakmai közreműködésével. A világirodalmi fókuszú PesText célja bemutatni, hogy miként képesek az eltérő nyelvek és kultúrák irodalmi alkotásai megjelenni egy másik ország, másik nemzet olvasmányélményei között.

A fesztivál fő helszíneként a Három Holló, a Millenáris és a Deák17 Galéria lesz, emellett Szegeden és Balatonfüreden is lesznek PesText események. A rendezvények ingyenesen látogathatóak, némelyik azonban regisztrációhoz kötött. A részletes programlista pedig megtalálható a fesztivál Facebook-oldalán és honlapján is.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk