Hőségműködésre áll át az atlétikai világbajnokság

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 21.

Sport

35 fok is lehet Budapesten a napokban, ezért érvénybe lép a válságterv, miután a vasárnapi 10 000 méteres síkfutás döntője után két versenyző is hőgutát kapott.

Hétfőn 14 órától másodfokú hőségriasztást rendeltek el Magyarországon mert a következő négy napban tartósan magas lesz a hőmérséklet, Budapesten 35 fokos maximumok is várhatók. A hőség az atlétikai világbajnokság résztvevőire és nézőire is hatással lesz, de a szervezők saját bevallásuk szerint igyekeznek csökkenteni néhány intézkedéssel a veszélyeket és egészségügyi ártalmakat.

„Nem változtattunk a programon, viszont a szervezőbizottság átáll hőségműködésre. Van olyan válságtervünk, amit kidolgoztunk az elmúlt egy évben, ezt most csak elő kellett vennünk a fiókból”

– mondta Németh Balázs, a vb szervező bizottságának elnöke a Nemzeti Atlétikai Központ főbejáratánál a Telex tudósítása szerint.

Mint elmondta, 50 ezernél is több legyeződ tudnak adni a nézőknek, de készülnek ingyenes vízosztással is, a szurkolóknak pedig engedélyezik az árnyékos szektorokba való áttelepülést, ha van ott hely. „Mindenki hozhat magával petpalackban italt, kulacsot vagy poharat, mivel friss intézkedésként a stadionparkban ingyenes vízvételi lehetőséget biztosítunk” – mondta Németh.

A szervezőkt azt is elmondták,  a vasárnapi 10 000 méteres síkfutás döntője után két versenyző is hőgutát kapott, és orvosi ellátásra szorult, de nem kellett őket kórházba szállítani.

Nekik speciális jeges fürdőt biztosítottak és miután stabil volt az állapotuk, a saját lábukon hagyták el az orvosi szobát, ilyen esetekre 11 tonna jeget tároltak be a szervezők.

A szervezők fokozottan ajánlják a naptej, sapka és kalap használatát is a stadionba érkezőknek, illetve felhívták a figyelmet a folyadék fogyasztásának fontosságára is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk