A gyerekeket is megmotozták a zalai futballmeccsen

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 20.

Sport

A rendőrségi vizsgálat után a biztonságiak még levetették a Diósgyőr-szurkolók ruháit, cipőit, a büfé pedig szünetben árat emelt.

Felháborodtak a Diósgyőr szurkolói, mert Zalaegerszegen a rendőrség és a biztonsági szolgálat is nagyon aprólékosan átvizsgálta a ruházatukat, a cipőjüket is levetették velük – írja a Borsod24.

Mihelyt Zala megye székhelyét elérte a miskolci szurkolók busza, a rendőrök igazoltatták az utasokat, holmijukat átkutatták, és meg is motozták őket. Ezután rendőri felvezetéssel mehettek a stadionba, ahol a biztonsági személyzet ismét átvizsgált mindenkit. 

A DVTK szurkolói közösségének a Facebookon közzé tett bejegyzése szerint „az óriási rendőri készültség mellett a biztonsági személyzet is ránk volt kihegyezve. Ismételten megalázó módon lettünk átvizsgálva, nem csak mi, de a családos szurkolók is, akik gyermekeikkel érkeztek a mérkőzésre. Cipőinket, ruháinkat levetették velünk”.

Többen ezen az átvizsgáláson tudták meg, hogy például aprópénzt és napszemüveget sem szabad bevinni a zalaegerszegi stadionba.

Aztán mégis lett náluk aprópénz. 

„A büfében vásárolt italokért, az ott dolgozók, az árazás miatt (természetesen nehéz lett volna máshogy) aprópénzben adtak vissza, amit észlelt a security,

ezért a félidőben minden termék árát megemeltették, hogy ne kelljen vissza adni aprót”

– olvasható a bejegyzésben.

A motozásról videófelvétel is készült, ezen a narrátor néha nyomdafestéket nem tűrő szavai is hallhatók, de tényleg látszik, ahogy a biztonságiak levetetik a gyerekekkel is a cipőiket, hogy belenézzenek. 

A diósgyőri szurkolók nem értik, miért volt erre a megalázó eljárásra szükség. A posztban olvasható az a megjegyzés is, hogy „Diósgyőr nem felejt”, a zalaegerszegi szurkolók fantáziájára bízva, mire számíthatnak majd, ha a DVTK-hoz látogatnak a csapatukkal.

A diósgyőriek NB1-es futballcsapata, a DVTK pénteken játszott a Zalaegerszeggel, és idegenben győzött (ZTE FC-Diósgyőri VTK 1-3). 

 

Címlapképünk a Borsod24 által is közölt videóból készült

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk