Kórusban cigányozták Gáspár Győzőt focimeccsen

  • narancs.hu
  • 2023. október 10.

Sport

Az eset után Kubatov Gábor is fontosnak tartotta kiemelni, milyen befogadó közeg a Fradi.

12 793 néző egyike lehetett az a Gáspár Győző, aki az elmúlt években nemcsak a Fidesz párttagja lett, de nyáron csatlakozott is azokhoz, akik rendszeresen feltűnnek a Groupama Aréna VIP-részlegében. A roma celebritás jelenléte gyorsan feltűnt a szélsőjobbal közeli viszonyt ápoló lelátón, de meglepő módon nem a cigányozásra amúgy elég gyakran kapható hazaiak léptek először, hanem a vendégbe érkező DVSC támogatói:

„Mocskos cigány, büdös cigány, fideszes cigány, Győzike, Győzike, fideszes gecike”

– skandálták párszázan a Blikk beszámolója szerint. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a hangosbeszélő is megkérte a vendégszektor a kulturáltabb szurkolásra, de ez nem sokat hatott.

A magát showmanként vagy roma rapperként aposztrofáló Gáspár röviden kommentálta a dolgot: „Így még soha nem aláztak meg. Én szurkolni mentem, nem kiabálni. A pályán nincs gyűlölet” – mondta.

Az eset a Fidesz pártigazgatójánál/Fradi klubelnökénél, Kubatov Gábornál is kiverte a biztosítékot, és Facebookon a befogadás fontosságáról biztosított mindenki a Fradi körül egy közös kép kíséretében az elegáns Gáspárral.

„Nálunk nem számít, hogy honnan és az sem, hogy mikor érkeztél. Csakis az a fontos, hogy velünk együtt szurkolsz a Ferencvárosért” – írta.

A meccs amúgy 2-2 lett.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.