Pónya Sára nem utazhatott el a pekingi téli olimpiára

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 31.

Sport

Pozitív lett a koronavírus tesztje. 

Pónya Sára pozitív koronavírustesztje miatt vasárnap sem ő, sem a sífutók szövetségi kapitánya, Szőcs Emőke nem tudott elutazni a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

A sportoló tünetmentes, a szükséges negatív teszteket követően később csatlakozhat a csapathoz - áll  Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatójának mai közleményében.

 A 14 fős magyar csapatból korábban két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang és Varnyú Alex adott pozitív mintát, így ők nem tartottak a többiekkel, viszont az eredetileg nem utazó tartalék, Tiborcz Dániel mégis repülőre szállhatott szerda reggel, akárcsak Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és a női tartalék Sziliczei-Német Rebeka.

Kozuback Kamilla, az első magyar olimpikon hódeszkás pénteken, a síelők - az alpesi szakágban érdekelt Kékesi Márton és Tóth Zita, valamint Kónya Ádám - vasárnap keltek útra Pekingbe. A Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk műkorcsolya páros február 11-én utazik az olimpiára, mivel az ő versenyük február 18-án és 19-én lesz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk