Rapport Richárd hivatalosan is román színekben versenyzik tovább

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 4.

Sport

Magyarországon nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy valós esélye legyen világbajnoki címet nyerni.

Ahogy azt idén májusban már mi is megírtuk, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett Rapport Richárdnak, amelynek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére.

Akkor a sakkozó édesapja azt közölte a nyilvánossággal, hogy a sakkozó már döntött, elfogadta az ajánlatot, amely azt is tartalmazta, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz.

Úgy tűnik, eddig kellett várni, hogy mindez valósággá is váljon: a Román Sakkszövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Rapport Richárd román színekben sakkozik tovább.

Korábban a román szövetség azt is közölte, Rapport maga kereste meg őket azzal a kéréssel, hogy román színekben versenyezhessen.

A 26 éves Rapport a világranglista tizenharmadik helyén áll 2754 Élő-ponttal, és a július 4-én zárult sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján a nyolcadik helyen zárt egy győzelemmel, kilenc döntetlennel és négy vereséggel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk