Lemondott a kudarcos váci fociklub elnöke

Sport

A második vereségét szenvedte el a Pest megyei első osztályban a Vác VLSE. A kínosan megragadt, önkormányzatilag finanszírozott beruházások és a rossz szereplés után Pető bedobta a türölközőt. 

Szűkszavú közleményben tudatta a Vác VLSE, hogy az egyesület eddigi elnöke, Pető Tibor lemondott posztjáról. 

Az elmúlt évben meghatározta a helyi közéletet a váci fociügy, ami azzal kezdődött, hogy az önkormányzat elkezdett vizsgálódni a még előző ciklusban megszavazott tao-projektek körül. Mint kiderült, a város által jelentősen (több mint kétszáz millió forinttal) megtámogatott beruházások megakadtak, az egyesületnek pedig ennek egy részét (73 millió forintot) nem fizette vissza.

Aztán az is kiderült pár hónapja, hogy a 120 éves múltra visszatekintő Vác FC megszűnik, hiába sikerült az NB III-as bennmaradást kiharcolnia az előző szezonban. A helyére az addigi utánpótlás csapatokat gondozó Vác VLSE lépett, és egy darabig úgy lehetett tudni, hogy a Bánk-Dalnoki Akadémiával közösen indít csapatot az NB III-ban, de ettől a megállapodásból végül a Nógrád megyei csapat kifarolt. Így maradt Vácnak a Pest megyei első osztály, aminek nyitányán rögtön hét gólt kaptak a Vecséstől hazai pályán, és legutóbb a Budakalásztól is vereséget szenvedtek 1-2 arányban

Pető Tibor 2019-ig a város alpolgármestere volt, jelenlegi kormánypárti önkormányzati képviselő. Nemrégiben a Fidesz váci szervezetének, valamint a Magyar Evezős Szövetség elnöki tisztségétől is megvált. A Vác VLSE élén Ónodi-Szabó Ádám váltja, aki az egyesület oldala szerint eddig nem töltött be pozíciót a klubban. 

A közelmúltban részletesen feldolgoztuk a Vác FC dicső múltját és a mostani kudarcos időszakot. 

(Címlapképünkön Pető Tibor (j) látható, mellette Bodonyi Béla a VVLSE eggyel korábbi elnöke. Fotó forrása: Váci Napló)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk