Bundula István

  • Bundula István

    Szerkesztő

Bundula István cikkei

Stockhausent Chuck Berryvel

Több mint másfél évtizedig tartó betegség után április 26-án, 74 éves korában elhunyt Klaus Schulze, a hatvanas–hetvenes évek iskolateremtő nyugat-berlini elektronikus zenei szcénájának egyik legnagyobb hatású alakja.

A gonosz bábu

Békemisszió, a rezsicsökkentés és a magyar emberek védelme, siker siker hátán: Magyarország miniszterelnöke minden szépet és jót elmondott magáról az ukrajnai háború kapcsán, de cselekedetei, mint eddig annyiszor, most is szöges ellentétben állnak önmaga és kiterjedt sajtóbirodalma közléseivel.

A megélt gondolat embere

A Kis János válogatott művei című sorozat újabb kötete azon beszélgetésekből készült, amelyeket Kis 2009 és 2017 között folytatott Meszerics Tamás és Mink András történészekkel. (Meszerics 2014-től az LMP képviselőjeként az Európai Parlamentben dolgozott, s már csak elvétve vett részt ezeken a találkozókon.) A könyv huszonhét fejezete Kis János pályáját a rendszerváltásig tárgyalja, de röviden szó esik az azt követő, sőt a jelen időszakról is.

Herr Klang elment

Április 30-án hosszú, de a végstádiumban gyors lefolyású rákbetegség következtében meghalt Florian Schneider-Esleben, a Kraftwerk együttes egyik alapítója.

Létezik-e a titok?

A 19. század magyar irodalmában legalább három olyan alkotó van, akiknek az irodalomtörténeti értékelése a legkevésbé sem esik egybe nemhogy az olvasottságukkal, de az ismertségükkel sem.

Kövess minket: