Czenkli Dorka

  • Czenkli Dorka

    Újságíró

     

    Pályáját a Magyar Narancsnál kezdte 2010-ben. Kultúrgeek, emellett a közélettel foglalkozik.

Czenkli Dorka cikkei

„Néha, és csak kicsit”

Dömötör András sikeres, keresett alkotó, aki az utóbbi években leginkább német nyelvterületen rendez. Itthon Térey János Káli holtak című regényét vitte színre a Katonában. Egyebek mellett a magyar színházak helyzetéről, Téreyről, Trianonról beszélgettünk.

„Hagytam megszületni”

Ujj Mészáros Károly filmes sikerei után kezdett színházban rendezni, általában kamara- és monodrámákat visz színre. Színházi lehetőségeiről és függőben lévő filmterveiről beszélgettünk.

Farkasok az erdőben

A cseh gyerekek 60 százaléka internetezik szülői felügyelet nélkül. A gyerekek 41 százalékának küldtek már pornográf képeket. Minden második gyerek cseveg idegenekkel. 20 százalékuk egy találkozótól sem riadna vissza. Hogy mi a helyzet a magyar gyerekekkel?

„Senki nem fogja bevallani”

Mindennapi helyzet: az autósiskolában kenőpénz az ára a sikeres vizsgának. Csakhogy a tanuló ez esetben egy politikai aktivista. A rendező új színielőadása kapcsán korrupcióról, politikai és társadalmi apátiáról, és a filmezés nehézségeiről beszélgettünk, de szóba került az egykori SZFE és persze a Freeszfe is.

„Elmúltak már a derék idők”

Folyamatosan koncertezik, színházi előadásokban vesz részt, sokszor használ sajátos énektechnikát, és újabban looperezik is, de a tanítás mindent fölülír nála. S már másodszorra jött el Kaposvárról, ezúttal az SZFE-botrány miatt. Rozs Tamás zenésszel, tanárral beszélgettünk.

Kövess minket: