Czenkli Dorka

  • Czenkli Dorka

    Újságíró

    Pályáját a Magyar Narancsnál kezdte 2010-ben. Kultúrgeek, emellett a közélettel foglalkozik.

Czenkli Dorka cikkei

Ösvény a jövőbe

Újfajta szerepet próbálgatnak tehetős magánemberek a magyar múzeumok kortárs gyűjteményeinek gyarapítása érdekében. A nagy külföldi múzeumok szerzeményezéseit elősegítő akvizíciós bizottságok mintájára saját vagyonukat, tudásukat, befolyásukat fordítják erre a célra.

„Amikor már mindent tudok”

A független színházi szcéna különös figurája. Kereki című új rendezése apropóján a gyermeki kötődésről, a vidéki életről, az SZFE-s évekről, alkotói céljairól, az FAQ társulatban betöltött szerepéről, valamint improvizációról és közösségi színházcsinálásról is beszéltünk vele.

Trokán Nóra a fotózásról: Ösztönösen dolgozom

Albumba rendezte színésztársairól készült fotóit: képei intim, zárt térbe kalauzolnak, megmutatva a színpadra lépés előtti pillanatokat. Trokán Nóra színésznővel a fotózásról, technikákról, pályájának alakulásáról beszélgettünk, meg arról, mi változott azóta, hogy először dolgozott együtt Zsótér Sándorral.

„A rend mindig igazságtalan”

Bezerédi Zoltán Kaposváron kezdte pályáját, húsz éve szerződött a Katona József Színházba. Pályájáról, a színészek kiszolgáltatottságáról és az új monodrámájáról is beszélgettünk, de szó esett a #metoo-ról, illetve az SZFE ügyéről is.

Kövess minket: