Visszhang: könyv

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs

Visszhang

Hattie és Bennel életének legrosszabb élménye, hogy Londonba költöztek.

Ám épp ennek köszönhetően történhetett meg velük, hogy amikor a házvezetőnő kiparancsolta őket a parkba, a véletlen egy beszélő oroszlánt sodort az útjukba. London kellős közepén nem túl sűrűn forgolódnak oroszlánok, hát még egy olyan, aki mozdulatművészet címen gyakorlatokat végez a zöldben. Mindezt ráadásul frakkban, mellényben és kravátliban – a cilindere praktikus okokból nincs rajta éppen. Mr. Pompás Mancs roppant jól nevelt, igényes, figyelmes lény, nem csupán kiváló modorú nagymacska, de egyben az utolsó úri útonálló is, vagy pont az első igazi oroszlánbandita, aki ha kell, igazságot is szolgáltat. Vagyis kirabol olyan embereket, akik kegyetlenkedtek az állatokkal, vagy éppen megmenti a rabságban senyvedő állattársait. Így szabadítja ki régi barátját, a medvét is a helyi állatkertből. Ehhez az akcióhoz azonban újdonsült gyerekbarátaira is szüksége van, akik persze örömmel lépnek ki az unalmas hétköznapokból, hogy Pompás segítségére lehessenek. A medveszöktetés nem veszélytelen vállalkozás, ahogy az egyéb kalandok sem…

Ez az elragadóan régimódi történet tele van barátsággal, merészséggel és szórakozással, s csodás élményt nyújt célközönségének.

A 7 éves kortól ajánlott mesében a kalandokon túl felmerülnek komoly állatjóléti és ökológiai kérdések is, könnyed, sokszor humoros formában.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.