Nyomozás indult a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében

  • narnacs.hu
  • 2023. november 13.

Színház

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával.

Nyomozást indított a rendőrség a Nemzeti Színháznál történt balesettel összefüggésben – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a kormánypárti lap megkeresésére közölte, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében – hivatalból rendeltek el nyomozást a Nemzeti Színháznál történt baleset ügyében. Hozzátették, az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. 

Mint ismert, pénteken a Nemzet Színház Rómeó és Júlia-előadása közben súlyos balesetet szenvedett két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. Az előadást félbeszakították, a sérült művészeket azonnal kórházba szállították. Sajtóinformációk szerint a színészek a színpad és a kulisszák határán történt a baleset, a színészek a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak le. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Vidnyánszky Attila „a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét” hétfőn lemondott a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról. Egyelőre azonban mégsem távozik az intézmény éléről, mivel Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el lemondását, kezdeményezésével csak a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk