Milyen ajándékot adjunk, ha igazán emlékezetes meglepetést akarunk okozni?

  • Fizetett tartalom
  • 2023. november 29.

Támogatott tartalom

Ahogy közelednek az ünnepek, és megkezdjük lélekben a készülődést, egyre többet gondolkodunk azon, hogy szeretteinket milyen ajándékkal lepjük meg. Természetesen szeretnénk valami hasznosat adni, ugyanakkor az is fontos, hogy valóban örömet szerezzünk, és kifejezzük azt, hogy a másik mennyire fontos számunkra. A tökéletes ajándék megtalálása nem egyszerű folyamat, az alábbiakban ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. 

Miért fontos az ajándékozás?

Az ajándékozás egyidős az emberiséggel, azonban míg az ősidőkben ez az isteneknek való áldozatmutatást jelentette, ma már egészen más célokat szolgál. Sokan úgy gondolják, hogy az ajándékozás csupán az ünnepek idején kötelező tárgyak cseréjéről szól, ez azonban sokkal több ennél: egy meglepetés átadásával az érzelmeinket fejezzük ki. A csomag kibontása boldogságot jelent mind az ajándékozónak, mind a megajándékozottnak, az idő és energia pedig, amit a meglepetés kiválasztására fordítunk, sokat elárul arról, hogy hogyan is érzünk a másik iránt. 

Az ajándékozás a gondoskodás kifejezésének eszköze is lehet, valamint lehetőséget teremt arra, hogy közös élményeket éljünk át és új emlékeket szerezzünk. De hogyan találjuk meg azt a tökéletes ajándékot, ami emlékezetessé teszi az ünnepeket?

Mitől lesz igazán emlékezetes az ajándék?

Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tökéletes ajándék kiválasztása során!

A megajándékozottat tartsuk szem előtt

Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő ajándékot, természetesen ismernünk kell a megajándékozott személyiségét és ízlését. Ha értékeli a humort, választhatunk vicces ajándékot; ha sokat olvas, egy könyv, esetleg könyvutalvány lehet a jó választás, ha pedig a főzés a hobbija, egy konyhai eszközzel nem lőhetünk mellé. Szabjuk tehát személyre a meglepetést, így biztosak lehetünk abban, hogy örömet szerzünk vele.

Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy az ajándékozás két emberről szól: lehetőség szerint vigyük bele személyiségünket, saját stílusunkat is, így ha évekkel később szerettünk kezébe kerül az ajándékba kapott tárgy, biztosak lehetünk abban, hogy eszükbe fogunk jutni. 

Ha jó a kézügyességünk, mindig jó választás egy személyesen készített ajándék, ha azonban nem vagyunk ilyen szerencsések, figyeljünk oda a kreatív és szép csomagolásra, hiszen ez is sokat hozzáad a meglepetés értékéhez.

A mennyiség helyett a minőségre koncentráljunk

Természetesen nincs mindig lehetőségünk arra, hogy kimondottan drága ajándékban gondolkodjunk, arra azonban semmi szükség, hogy minden felesleges apróságot megvásároljunk csak azért, hogy egy nagy halom ajándék álljon a karácsonyfa alatt. Sokkal értékesebb ennél az alaposan átgondolt, valóban hasznos, személyre szabott meglepetés, ami lehet akár egy kézzel készített könyvecske vagy fotóalbum is, megtöltve az emlékezetes közös pillanatokkal. 

Az élmények örökre velünk maradnak

Az utóbbi években egyre többen ébrednek rá arra, hogy a tárgyak kisebb jelentőséggel bírnak, mint az együtt töltött idő és a közös élmények. Erre tekintettel egyre népszerűbbek az élményajándékok, melyek között mindenki megtalálhatja a tökéletes meglepetést.

Gasztronómiai élmények

Ha a megajándékozott szereti a jó ételeket, gyakran jár étterembe – vagy éppen szeretne, csak nem teheti meg – kiváló ajándék lehet egy gourmet helyre szóló meghívás, egy gasztronómiai túra, esetleg egy borkóstolóval egybekötött borvacsora. Ez jó lehetőség arra is, hogy a hétköznapokból kiszakadva sort kerítsünk egy mélyebb beszélgetésre, vagy éppen a barátokkal közösen kapcsolódjunk ki. Annak, aki élvezi a főzést, vagy éppen most tanulja annak fortélyait, jó meglepetés lehet egy főzőkurzus, illetve egy sütemény- vagy bonbonkészítő tanfolyam is, ahol az életben is hasznosítható tudást szerezhet.

Kikapcsolódás és wellness

Ha egy kicsit nagyobb léptékű ajándékban gondolkodunk, nem lőhetünk mellé egy wellnesshétvégével: itt 2-3 napon keresztül csak a pihenésre, a jó ételekre és a kényeztetésre kell koncentrálni, így a teljes kikapcsolódás és feltöltődés garantált. Amennyiben ezt anyagi lehetőségeink nem engedik meg, válogathatunk a különböző típusú masszázskezelések között, vagy ellátogathatunk egy napra az egyik budapesti gyógyfürdőbe is. 

Extrém sportok 

Az izgalom és az adrenalin kedvelőinek is számtalan élményajándék közül válogathatunk. Egy ejtőernyős ugrás lehetőséget ad arra, hogy a repülés és a szabadesés izgalmait is átélhesse szerettünk; a siklóernyős repülésnek köszönhetően lenyűgöző kilátásban lehet része, a bungee jumping pedig olyan felszabadultságérzést adhat, ami máshol nem tapasztalható meg. A vízi sportok kedvelőit meglephetjük egy rafting túrával vagy kajakozással, az autórajongók pedig biztosan élveznék, ha egy igazán exkluzív Forma-1-es autót vezethetnének. 

Az együtt töltött idő a legfontosabb

A tökéletes meglepetés megtalálása időt, figyelmet és odaadást igényel, melyet ha hajlandóak vagyunk belefektetni, valódi boldogságot fogunk okozni. Ne felejtsük el azonban azt, hogy az igazi ajándék nem csupán a tárgyakban rejlik, hanem a közösen megélt pillanatokban: az ünnepek során töltsünk együtt minél több időt szeretteinkkel, teremtsünk emlékezetes pillanatokat, hiszen így marad a karácsony is örök emlék mindenki számára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk