Néhány alapvető dolog, amit figyelembe kell venni a férfi télikabát vásárlásakor

  • Fizetett tartalom
  • 2023. december 1.

Támogatott tartalom

A férfi télikabát nemcsak praktikus ruhadarab, hanem fontos stíluselem is, amely kifejezi a viselőjének személyiségét és ízlését. A télikabát vásárlásakor nem elég a méretre és a színre figyelni, több más tényezőt is érdemes szem előtt tartani, hogy a kabát megfeleljen a kívánt funkcióknak és esztétikának. Hogy mi az a néhány alapvető dolog, amit figyelembe kell venni a férfi télikabát vásárlásakor? Erről beszélgetünk!

Hogyan válasszuk ki a férfi télikabát méretét?

Az aktuális trendeket tekintve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a divat bejárta a kört. A férfi gyapjú kabátokat, amelyek egykor a férfiruházat alapját képezték, az idők során a smart casual rövid dzsekik, a parkák és a bomberek uralták. Jelenleg a klasszikus férfi kabátok reneszánszukat élik, egyre gyakrabban találkozhatunk velük nemcsak elegáns, formális stílusban, hanem laza, hétköznapi öltözékekben is. Nem számít, milyen stílusú kabátot választasz, mindig ügyelj arra, hogy a kabát mérete megfeleljen az alakod típusának. A túl nagy vagy túl szoros kabát nem vonzó és kényelmetlen érzetet is kelthet. A tökéletes kabátméret kiválasztásához vedd figyelembe a következő paramétereket: magasság, mellkas kerülete, vállszélesség és derékbőség. Ne feledd, hogy az őszi-téli kabátot általában egy pulóverre vagy kardigánra veszed majd fel, és ezt érdemes figyelembe venni a vásárláskor. Egy másik dolog az ujjak hossza, amelyeknek kissé fedniük kell a csuklót. Ha a kabát tökéletesen áll, de az ujjak túl hosszúak, érdemes szabó segítségét igénybe venni. Egy kis módosítás sokkal szebbé teszi a kabátot.

Young man wearing coat using mobile phone at city street

 

Hogyan válasszunk az alakhoz illeszkedő férfi kabátot?

A férfi kabátok több alapvető stílusban kaphatók. A legegyszerűbb és a férfiak által leggyakrabban választott modell a diplomatakabát, amely gombokkal rögzíthető egysoros fazon, éles körvonalú hajtókás gallérral, oldalt bevarrt zsebekkel, hátul kis hasítékkal. Formális stilizáláshoz tökéletes, de egyenes farmerrel és bokacsizmával kombinálva a mindennapokban is remekül viselhető. A diplomatakabát rendkívül univerzális kabát, így gyakorlatilag minden alaktípushoz illik. Ehhez a verzióhoz itt is hagyjuk neked a MODIVO egyik linkjét: https://modivo.hu/c/ferfiak/ruhanemu/kabatok/marka:boss

Egy másik népszerű modell a trench kabát, amely átmeneti és őszi-téli változatban is elérhető. A kabátot kétsoros rögzítés és széles, csatos öv jellemzi. Prototípusa egy gabardinból készült katonai kabát. A trench kabát kevésbé formális, mint a diplomata kabát, ezért pulóverekkel, kockás ingekkel és chinóval néz ki a legjobban. Azok a férfiak, akik nem érzik jól magukat hosszú kabátban, vagy a sportos megjelenést kedvelik, minden bizonnyal szeretik az aszimmetrikusan bevarrt cipzárral ellátott rövid kabátokat. A klasszikus bőr motoros kabát dizájnjára utaló modell ideális ajánlat lesz, ha alkalmi ruhákhoz keresel kabátot.

Handsome Black Man Wearing Stylish Coat Walking With Suitcase At Airport

 
Fotó: KOSTIANTYN POSTUMITENKO

Milyen hosszú legyen egy férfi télikabát? Adunk egy tippet!

A férfi kabát hossza a stílusától függ. A hagyományos diplomata kabátnak a térd felett kell végződnie, míg a trench kabát a vádli közepéig érhet. A rövid kabátok általában a csípővonalnál végződnek, ezért alkalmatlanok öltönyökhöz és elegáns zakókhoz. A megfelelő hosszúságú kabát helyes kiértékeléséhez mindenképpen vedd figyelembe a magasságod. A magas, sportos alkatú férfiaknak általában nem okoz gondot a tökéletes kabát megvásárlása. Ha 180 centi feletti termettel rendelkezel, akkor még a hosszú szabású kabátok sem rövidítik meg az alkatot, és nem zavarják meg az öltözék felső és alsó része közötti arányokat. Az alacsony férfiaknak viszont ügyelniük kell arra, hogy a diplomata- vagy a trench kabát ne legyen túl hosszú, mert akkor zömök és nehéz lesz a sziluett. Ebben az esetben a legjobb megoldást a közepes hosszúságú kabátok nyújtják, amelyek kissé a térdvonal felett végződnek. Az alacsonyabb termetű és kerekebb hasú férfiak kerüljék a hosszú, testhezálló, derékban megkötött kabátokat, és cseréljék le őket közepes hosszúságú vagy rövid, cipzáras kabátokra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk