Kiirtottak egy védett balatoni erdőt, megúszták egy ejnyével

  • narancs.hu
  • 2019. november 28.

Villámnarancs

A volt fűzfői polgármesterhez és fiához köthető a védett erdő kiirtása.

Az idén októberig regnáló polgármester, Marton Béla engedélyével irtottak ki év elején egy védett vízparti erdőrészt Balatonfűzfőn. Mindezt azért, mert a volt polgármester fiának, Marton Andrásnak az a nagyszabású ötlete támadt, hogy strandröplabdapályák épüljenek az erdő helyén.

false

A 24.hu információja szerint a kirótt félmillió forintos pénzbüntetést (melyre a terület helyreállításával együtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala kötelezte a vétkest), mégsem kell kifizetnie a a Balaton Sport Klub Kft-nek.

Sőt, a másodfokon eljáró Pest Megyei Kormányhivatal mindössze egy figyelmeztetésben részesítette a 2830 négyzetméternyi védett erdőt kiirtott Kft-t (melyből Marton András tavaly távozott ugyan, de a képviselő-testületi üléseken mint a kft. hivatalos képviselője jelent meg).

A lap megjegyzi, azt a Pest Megyei Kormányhivatal sem vonta kétségbe, hogy az erdőirtás természetvédelmi területen történt. A 24.hu birtokába került másodfokú határozatban egyébként a Balaton Sport Klub Kft. nemes egyszerűséggel letagadta a fakivágást.

Figyelmébe ajánljuk