Áder felesége és gyerekei is napidíjat kaphatnak

  • narancs.hu
  • 2019. december 5.

Villámnarancs

De jól jár Schmitt Pál és Sólyom László is.

Nemcsak Áder János köztársasági elnök és számos állami intézmény vezetőjének illetményét emelnék meg januártól, de az államfő házastársának és gyerekének is pluszjuttatásokat állapítanak meg - szúrta ki a Blikk, mi áll a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által frissen benyújtott törvényjavaslatban.

false

A Gulyás által benyújtott javaslat szerint az elnök felesége jogosult lesz saját, kétfős titkárságra, hivatali gépkocsi használatára (akár saját célból is), külföldi utazáskor pedig napidíjra, költségtérítésre és kíséretre (a hivatalos programok alkalmával).

De van tovább is: az elnöki házastárs első osztályon utazhat repülőn és vasúton, a külföldi programokon pedig ugyanazok a jogosultságok járnak a gyerekeiknek is, mint az államfőnek, vagyis napidíjat és költségtérítést is kaphatnak.

Sólyom László és Schmitt Pál is jól jár, ha elfogadják a javaslatot: a korábbi államfők eddigi kétfős titkárság helyett már három főt alkalmazhatnak. Az államfő özvegye pedig az elnöki illetmény hatvan százalékát kaphatja meg, ha nem rendelkezik saját nyugdíjjal. Ez havonta kétmillió forintot  jelenthet.

Sólyom és Schmitt is jogosultak lehetnek külföldi útjaik során költségtérítésre, valamint első osztályon repülhetnek.

Figyelmébe ajánljuk