A momentumos Hollai Gábor szerint le akarták járatni a miniszterelnök-jelölti vitán

  • narancs.hu
  • 2021.09.25 18:04

Belpol

A párt XVI. kerületi jelöltje szerint a helyi MSZP-s indulót akarták ezzel mandátumhoz segíteni. 

Tegnap este rendezték meg a második miniszterelnök-jelölti vitát, amelyen a pártok problémás indulói is szóba kerültek: Karácsony Gergely például azt mondta, ha zuglói lenne, nem az MSZP-s Tóth Csabára szavazna.

Ugyanakkor a főpolgármester azt is elmondta, hogy nem az etikai eljárások és kizárások viszik előre az előválasztást, ez egy fájdalmas folyamat, de jó, hogy kiderült például a XVI. kerületi momentumos jelöltről az, hogy a devizakárosultakon nyerészkedett. Hollai Gábor erre a kijelentésre a Facebookon reagált

„A vád igazságalapja az, hogy három alkalommal vásároltam ingatlant bírósági árverésen, melyekből az egyik - mint ez számomra is utólag derült ki - devizahiteles tartozás miatt került árverésre. Az árverés nyílt és anonim volt, bárki részt vehetett rajta. A 73 nm2-es ingatlant kikiáltási áron, a becsérték 100%-án, 33 millió forintért vásároltam meg. A vételárat a bírósági végrehajtónak kifizettem, majd az ingatlant közel 9 hónap múlva, miután az előző tulajdonos elköltözött, birtokba vettem. Ekkor szembesültem azzal, hogy az ingatlan nagyon rossz, erősen felújítandó állapotban van. Több költségbecslés után vált világossá számomra, hogy ekkora mértékű felújítást finanszírozni nem tudok, ezért az ingatlantól inkább megváltam, azt értékesítettem” – írta. 

A Momentum helyi jelöltje szerint az elhangzottak a lejáratására irányultak annak érdekében, hogy az MSZP helyi jelöltjét segítsék mandátumhoz. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk