A Párbeszéd arra biztatja a DK-t és a Jobbikot, vonják meg a támogatást a problémás jelöltjeiktől

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 25.

Belpol

Finiselnek az előválasztó pártok.

„Az előválasztás a demokrácia ünnepe, ugyanakkor fájdalmas folyamat is. Fontos, hogy az ellenzéki pártok a jelöltekkel kapcsolatos ügyekre jó választ adjanak, és kielégítsék azt a jogos társadalmi igényt is, hogy az Orbán-rezsimmel szemben álló jelöltek megfelelnek az általuk támasztott erkölcsi, etikai normáknak. Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és a mögötte álló Párbeszéd éppen e folyamat nyomán jutott arra a döntésre, hogy megvonja támogatását Tóth Csaba zuglói képviselőjelölttől. Amilyen fontos a jogi feddhetetlenség, annyira lényeges a fent említett minimum, a társadalmi érzet” – írja Facebook-bejegyzésében a Párbeszéd. 

A párt bízik benne, hogy a döntésük katalizálja a tisztulási folyamatot, és más pártok is hasonló elhatározásra jutnak. Közleményük szerint nem szabad sem Tóth Csaba, sem a jobbikos Farkas Péter Barnabás, sem pedig a DK-s Ráczné Földi Judit ügyét relativizálni.

„A náci karlendítés náci karlendítés, az offshore céges érintettség offshore céges érintettség. A Párbeszéd üdvözölné, ha e két politikustól pártjaik ugyanúgy megvonnák a támogatást, mint ahogyan megtettük azt Tóth Csabával szemben”

– írja a Párbeszéd. 

Farkas Péter Barnabásról a héten jelent meg egy felvétel, amelyen a mozdulata náci karlendítésre emlékeztet. Először a Momentum, később Karácsony Gergely, szombaton pedig az LMP vonta meg támogatását a Jobbik jelöltjétől. Ráczné Judit pedig a VálaszOnline cikke nyomán offshore-gyanúba keveredett. 

Tegnap Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelölti vitán jelentette be, hogy ha zuglói lenne, nem szavazna Tóth Csabára – ennek nyomán szombaton a Párbeszéd, a Jobbik és a DK is megvonta tőle a támogatást, viszont az MSZP-s képviselő a hírek szerint nem lép vissza

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk