A móri önkormányzat EU-s forrásból szervez kirándulást Felcsútra

  • narancs.hu
  • 2021. július 8.

Belpol

A pénzt a romák felzárkóztatására kellene költeni, de inkább Orbán kedvenc stadionjához mennek el – idegenvezetéssel.

„Nézzük meg együtt a Pancho Arénát és utazzunk a Vál-völgyi kisvasúton!” – így kezdődik az a felhívás, amelyet a móri önkormányzat tett közzé még tegnap reggel a város Facebook-oldalán. A móriakat nem csak elviszik a stadionhoz, de a program szerint idegenvezetést is kapnak a helyszínen. A látogatókat beviszik a díszpáholyba és az elnöki tárgyalóba is.

Mindezt olyan uniós forrásból állja az önkormányzat, amelyet romák felzárkóztatására kellene költeniük. Erre már Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. „Kínosan kevés az utas a Kisvasúton? Nosza, szervezzünk oda EU-s pénzből(!) ingyenes kirándulásokat, hadd örüljön a Főnök!” – írja Hadházy, hozzátéve, hogy mindezt a  “TOP-5.2.1-15-FE1 - A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” elnevezésű projektből teremtik elő, amit a móri önkormányzat a roma közösség felemelésére kapott. A támogatás célja a hivatalos leírás szerint „a marginalizálódott közösségek - például a romák - társadalmi-gazdasági integrációja; a munkakeresők és inaktívak foglalkoztatáshoz való hozzáférése, ideértve a tartósan munkanélküli és a munkaerőpiactól távol eső személyeket; a helyi foglalkoztatást érintő kezdeményezések és a munkaerő mobilitásának támogatása révén; az aktív befogadás, többek között az esélyegyenlőség és az aktív részvétel előmozdítása, valamint a foglalkoztathatóság javítása érdekében”.

Úgy tűnik, a móri önkormányzat szerint mindez megvalósítható egy felcsúti kirándulással.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk