Baranyi Krisztina a Fradiról: "Álságos, hogy a közpénzmilliárdokkal kitömött klub az apróért is lehajol"

Belpol

Ferencváros polgármesterének nem tetszik, hogy Kubatov Gábor számon kéri rajta a támogatást.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban hosszabb interjút közlünk Baranyi Krisztinával, Ferencváros októberben megválasztott független polgármesterével. Ízelítőnek az interjúból:

Magyar Narancs: Mit szól Kubatov Gábor véleményéhez, miszerint legalább akkora támogatást szeretne az önkormányzattól, amennyit a Fradi adóként befizet a kerületnek?

Baranyi Krisztina: Furcsa, hogy a hagyományokra hivatkozik, mert utánanéztem, és a kerület 2014 előtt szinte semmilyen módon nem támogatta az egyesületet. Csak miután stadiont kellett üzemeltetniük, akkor vált fontossá a fideszes pártigazgató, klubelnök számára, nehogy elessenek attól a pár tízmilliótól, amit adó formájában kellene befizetniük. Egyébként 2015-től három évig egyetlen fillért nem fizettek, 2018-ban részletekben kezdték fizetni, és máig van ebből tartozásuk, miközben a kerülettől folyamatosan kapták az évi 50 milliós támogatást.

Álságosnak érzem, hogy ez a közpénzmilliárdokkal kitömött klub még ezért az aprópénzért is lehajol, és számon kéri a kerület polgármesterén. A Fradi támogatása nem kötelező feladata az önkormányzatnak, főleg úgy nem, hogy az eddigi támogatásokat jellemzően bérre és járulékokra költötték, ráadásul évekig nem is az utánpótlás-nevelésben dolgozók bérére. A mi feladatunk azoknak a ferencvárosi gyerekeknek a támogatása, akik nem tudják megfizetni a versenysport magas költségeit. Nem akarjuk, hogy a tehetségek elkallódjanak.

false

 

Fotó: Németh Dániel

MN: Kubatovval tárgyalt már erről?

BK: Elmentem Fradi-meccsekre, nyilvánvalóvá tettem, hogy Ferencváros nincsen Fradi nélkül, de a klub részéről semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt.

MN: Tart attól, hogy a kormány megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, így Ferencvárost is?

BK: Nem tartok ettől. Orbán Viktor pontosan látja, hogy a nagyvárosokban, ahová könnyebben eljutnak a hírek, egyre többen szavaznak a Fidesz ellen. Ha most befeszül, erőből és bosszúból politizál a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal szemben, akkor ez a folyamat elvezethet odáig, hogy 2022-t országos szinten is elbukja. Azt gondolom, hogy Orbán ennél okosabb, és más hozzáállással fogja kezelni a helyzetet.

A csütörtöki Magyar Narancsban olvasható teljes interjúban a polgármester arról is beszél, az előző városvezetés milyen ügyei miatt készítenek elő feljelentést, miért ment bele a kormány atlétikai beruházásába, és hogyan segítene a ferencvárosi bántalmazott nőkön. Ha előfizetne az újságra, itt megteheti.

Magyar Narancs

Nagyon sokat hoz! Fizessen elő, és ajándékba parádés kedvezményeket nyújtó Magyar Narancs olvasókártyát küldünk! Részletek Előfizetés-vásárlásáról azonnal e-mailes visszaigazolást küldünk Önnek. Ajánlatunk csak belföldi előfizetés esetén érvényes. Külföldi kézbesítési cím esetén lapunkat megrendelheti a hirlapelofizetes [at] posta [dot] hu e-mail címen. A Magyar Narancs digitális változata olvasható okostelefonon, tableten, személyi számítógépen, és a vasalón is dolgozunk!

Figyelmébe ajánljuk