Harkány polgármestere havi nettó 915 ezer forintot vihet haza

  • narancs.hu
  • 2020. január 15.

Belpol

Ő lett a település gyógyfürdőjének felügyelő bizottsági elnöke is, amiért 644 ezer forintot kap.

Igazán jól megy Harkány fideszes polgármesterének: az 550 ezer forintos illetménye mellett havi 640 ezret kap a település gyógyfürdőjétől és még 82 ezret polgármesteri költségtérítésként, írja a Szabad Pécs.

A portál kiszámolta, így Baksai Tamás Harkány polgármestereként minden hónapban összesen nettó 915 ezer forintot vihet haza.

Ez úgy jön ki, hogy a 4500 lelkes dél-baranyai fürdőváros polgármestere a lap értesülése szerint nemcsak a polgármesteri tisztséget látja el, hanem a harkányi önkormányzat többségi tulajdonában álló Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-nél is dolgozik, még hozzá a fürdő működését és törvényességét is ellenőrző felügyelő bizottságnál (fb), aminek nem egyszerűen a tagja, hanem egyenesen az elnöke lett. Az fb-elnöki juttatást éppen Baksai megválasztása előtt duplázták meg.

Minderről a laphoz eljutottak a testületi jegyzőkönyvek, majd a harkányi önkormányzat jegyzőjének küldött kérdésekre válaszolva az önkormányzat megerősítette az értesüléseket.

A gyógyfürdő fb-elnöki tiszteletdíja már korábban is a minimálbér kétszerese volt, a duplázással most négyszerese, 644 ezer forint lett.

A lap megpróbálta elérni Baksai Tamást is, de ő nem vette fel a telefont.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.