Bayer Zsolt megkapta a számlát a mocskolódásért: 300 ezer forintot kell fizetnie Hadházy Ákosnak

  • narancs.hu
  • 2019. január 16.

Belpol

Az orbánista szöveggyárosnak bocsánatot is kell kérnie.

Bayer Zsoltnak 15 napja van arra, hogy bocsánatot kérjen Hadházy Ákostól, valamint 300 ezer forintot fizessen az országgyűlési képviselőnek személyiségi jogainak megsértése miatt – erről döntött ma jogerősen a bíróság.

Hadházy két blogbejegyzés miatt fordult bírósághoz. Bayer Zsolt saját blogján 2017 októberében arról írt, „át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli”. Pár hét múlva pedig azt írta az kormánypárti szerző, hogy „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember.” Ezt amiatt írta, mert Hadházy azt állította, a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról. „Ezek a taknyok eo ipso ilyenek, és pontosan ezen a helyiértéken kell kezelni Hadházy összes eddigi »tájékoztatóját« a korrupcióról, ezen a helyiértéken kell kezelni ezt a mocskos gazembert. És nagyon helyes: leperelni róla a gatyát is, tanulja meg végre, hol a határ.”

false

 

Fotó: MTI

A másodfokú bíróság a „geci-nyeli” poszttal kapcsolatban megállapította, hogy Bayer megsértette Hadházy emberi méltóságát. Itt ugyanis a bíróság szerint Hadházy nem adott okot tevékenységével arra, hogy ilyen kifejezést használjon személyével kapcsolatban, a képviselőtársával való ilyen módon történő párhuzamba állítás pedig különösen megalázó kontextus. A bíróság szerint hiába megy transzparenseken, tüntetéseken ez, nem hozható párhuzamba azzal, hogy a bejegyzés kifejezetten Hadházy megsértésére irányult –írja az Index.

Bayer Zsoltnak tehát fizetnie kell és levélben kell bocsánatot kérnie.

Figyelmébe ajánljuk