Egy éve sem választották meg Zebegény polgármesterét, máris feloszlatná a képviselő-testületet

Belpol

Parádi Katalin 2022 októberében lett a község vezetője. 

„Az elmúlt másfél év közéleti vihara, folyamatos személyi cseréi és kibékíthetetlen nézeteltérések kialakulása már oda vezetett, hogy a település történelmének egyik legnagyobb morális válságát éli meg. Jelenleg annyi jogi eljárás zajlik – nem csak a képviselő-testület és köztem, hanem egyéb ügyekben is – amennyi az elmúlt húsz évben talán összesen nem volt” – olvasható abban a Facebookon közzétett, Parádi Katalin, Zebegény polgármestere által jegyzett előterjesztésben, amelyben a községvezető a képviselő-testület feloszlatására tesz javaslatot. 

Parádi szerint mára a közéletet a

„gyűlölködés, megosztottság, harag, bosszú, kicsinyesség”

határozza meg. Arra kéri a képviselőket, hogy esküjükhöz híven Zebegény lakosainak érdekeit szem előtt tartva támogassák a kezdeményezését, „megteremtve a tiszta lapot egy új testületnek, hogy békét teremtsenek a közéletben”. 

Egy éve sem választották meg

Zebegényben tavaly októberben tartottak időközi polgármester választást, miután az előző településvezető, Hutter Jánosné egészségügyi okokra hivatkozva lemondott. A dunakanyari község akkor már túl volt több válságos időszakon is: 2009-ben a képviselő-testület több tagja is távozott, majd 2013-ban volt egy időközi választás, 2021-ben pedig a koronavíros-járvány kellős közepént szinte az összes önkormányzati képviselő felállt. Egyik forrásunk így jellemezte akkor a helyzetet: „olyan szintű a széthúzás, hogy ez már a falu kárára megy. De nagyon nem jó az sem, hogy a politikai pártok nyomulnak”. 

A problémák hátteréről részletes cikket írtunk. 

A politikában újonc Parádi Katalint választották meg polgármesternek, aki lapunknak adott interjújában beszámolt a terveiről: egyebek mellett azt mondta, a NER-rel normális viszonyra törekszik, ugyanis tudja, hogy falusi polgármesterként nem egy ligában játszanak. 

A viszony gyorsan elmérgesedett Parádi és a képviselő-testület egyes tagjai között, ami miatt pár héttel ezelőtt fegyelmi eljárás keretében arról döntöttek, hogy felfüggesztik a polgármester illetményét. Annak felülvizsgálatát is kérték, hogy a középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekét egyedül nevelő polgármester jogosan kap-e otthongondozási támogatást. Továbbá arról is döntöttek, hogy költségvetési csalás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek. 

Parádi Katalin előterjesztésében azt kéri, hogy a képviselő-testület feloszlatásáról szóló javaslatát a csütörtöki ülésen vegyék fel első napirendi pontként. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk