Elvették Scmidt Máriától a Sorsok Háza projektet

  • narancs.hu
  • 2019. június 4.

Belpol

Az utód azt ígéri, olyan kiállítást fog tervezni, amely nem hallgatja el a holokauszt magyar felelősséget sem.

Kirakták Schmidt Máriát a Sorsok Háza projektből – írja az Index. A hírt Köves Slomó erősítette meg a Jerusalem Postnak. A holokausztot bemutató múzeum kiállítási tartalmáért a jövőben a jeruzsálemi Jad Vasem ( Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága) korábbi vezetője lesz felelős.

Köves Slomóval készült interjúnkat a Sorsok Házával kapcsolatban itt olvashatja.

„Elfogadtuk az ajánlatot"

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija csak úgy vállalta a megszólalást a Narancsban, ha véleménycikket közölhet vagy interjút adhat a témában. Ez utóbbi lehetőséggel éltünk. Magyar Narancs: Hogyan lett az EMIH a Sorsok Háza tulajdonosa és fenntartója? Köves Slomó: 2013-ban volt egy zsidó kerek­asztal, ahol először hallottam a Sorsok Háza projektről.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!