Ezt nagyon jó olvasni: már 3 millió forintot gyűjtöttek össze az emberek a hospice-háznak

  • narancs.hu
  • 2017. november 3.

Belpol

„Teljesen meg vagyunk hatódva, szívszorító és fantasztikus, hogy a társadalom ennyire mellettünk áll.”

Miután kiderült, hogy heteken belül bezárhat az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice-háza, úgy tűnik, elindult valamiféle társadalmi összefogás. A zoom.hu ugyanis ma arról számolt be, hogy az utóbbi napokban sorra érkeznek a felajánlások a Magyar Hospice Alapítvány számára, a kiemelt érdeklődés még az alapítvány munkatársait is meglepte.

Kovács Anita, a Magyar Hospice Alapítvány programigazgatója azt mondta a portálnak, hogy teljesen meg vannak hatódva, szívszorítónak és fantasztikusnak tartja, hogy a társadalom ennyire mellettük áll: „Látjuk a posztokat, a megosztásokat, azt érezzük, nem volt hiábavaló a munkánk, megbecsülnek minket. Eddig már 3 millió forint gyűlt össze, ez minden várakozásunkat felülmúlja. Volt, aki félmillió forintot utalt nekünk.”

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kovács Anita szerint ugyanakkor hiányzik a politikai támogatás, a kormánytól is várnak segítséget, ám nem úgy tűnik, mintha a kormányzat nagyon sietne az ügyben: az alapítványnak két levélváltása volt az Emberi Erőforrások Minisztériumával, ahol jelezték, hogy foglalkoznak az üggyel, azonban sem határidőt, sem megoldási javaslatot nem említettek.

Az alapítványnak egyébként az idei év végéig kell összegyűjtenie a működéshez szükséges összeget, ha ez nem jön össze, bezár a hospice-ház.

Aki támogatná a Magyar Hospice Alapítványt, itt teheti meg.

Figyelmébe ajánljuk