Gattyán pártja "közösségépítő" kriptovalutát indít

  • narancs.hu
  • 2022. március 18.

Belpol

Nem annyira kriptovalutához, inkább piramisjátékhoz hasonlít. Fizetni ugyanis nem lehet vele, csak toborozni. 

A Gattyán György pártjának, a Megoldás Mozgalomnak pénteki közleménye szerint megjelent a szervezet MEMO nevű applikációja, amiben egy Bitcoinhoz hasonló digitális pénzt, E-Forintot (EFT) lehet gyűjteni - írja a Telex.

A lap emlékeztet: a pártot a milliárdos részben saját cégbirodalmára alapozva indította és több fideszes kapcsolódási ponttal is rendelkezik.

Kiemelik, hogy at E-Forint csak annyiban hasonlít a kriptovalutákra, hogy internetes entitásként létezik, maga a párt is elismeri közleményében, hogy az EFT „első körben” közösségépítő erővel bír. Hozzáteszik viszont, hogy „később” a „tervek szerint” „akár” valódi fizetőeszköz is „lehet”.

Huszár Viktor, a párt alelnöke az egykori iWiW közösségi oldalhoz hasonlította az új „digitális játékban” való részvételt. Merthogy az EFT lényege inkább a piramisjátékokat juttatja eszünkbe, ugyanis úgy működik, hogy minden, az applikációba beszervezett ember után a meghívást küldő 1000 EFT-t kap, de „az első gyűjtögetők” között a párt kisorsol majd – közelebbről nem részletezett – „okos nyereményeket is”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk