Hallgassák ki Varga Juditot! – kéri Völner védője

  • narancs.hu
  • 2022. június 23.

Belpol

Az ügyészség másfél hete gondolkodik, mit válaszoljon erre.

Völner Pál ügyvédje, Papp Gábor másfél héttel ezelőtt indítványozta Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását a Völner-ügyben – értesült a 24.hu.

A lapnak Papp Gábor megerősítette a hírt. Azt is mondta, szerinte Varga Judit meghallgatása elkerülhetetlen. Arról egyelőre nem kapott értesítést az ügyészségtől, hogy helyt adnak-e az indítványának.

A minisztert azért kell kihallgatni az ügyvéd szerint, mert védencének olyan kérdéseket tett fel az ügyészség, amelyekre csak Varga Judit tud válaszolni. Szintén Varga Judit tudná igazolni, hogy Völner Pál írásban tett vallomásának állításai megfelelnek a valóságnak.

A 24.hu-nak Papp azt mondta, Völnertől például olyat kérdeztek, hogy egyes embereket miért neveztek ki illetve váltottak le a posztjukról az Igazságügyi Minisztériumban és a tárcához tartozó intézményekben. 

Völner Pált hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják, az ügyészség szerint 83 millió forint kenőpénzt vett át több részletben Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar szintén gyanúsított elnökétől. Cserébe azt vállalta a gyanú szerint, hogy Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolja a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott jogait. El is érte, hogy a tárcánál azokat az embereket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott.

Völner Pál államtitkár ügyét eddig a kormány és a miniszter úgy kezelte, hogy az csak a gyanúsítottra és a nyomozó hatóságokra tartozik. Varga Judit az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt is azt mondta az ő felelősségét firtató kérdéssel kapcsolatban, hogy a büntetőeljárás ügyében az ügyészség az illetékes.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk