Áder János nyerte a horgásznagykövetek versenyét

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. június 23.

Belpol

Híres emberek népszerűsítik a horgászsportot, amelyet Magyarországon 800 ezren űznek.

Kilencedik alkalommal szervezték meg a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját, a csütörtökön Szegeden a Maty-éren rendezett versenyt nagyköveti kategóriában Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a magyar horgászat nagyköveti rendszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy olyan emberek – színészek, sportolók, politikusok –, akik saját területükön elért eredményeik alapján ismertségre tettek szert és horgásznak, népszerűsítsék a szabadidő eltöltésének e módját.

A program indulásakor mintegy 300 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, ma ez a szám meghaladja a 800 ezret, ez részben a nagykövetek példamutatásának köszönhető Szűcs Lajos szerint.

A MOHOSZ elnöke úgy látja, a horgászat a magyar idegenforgalom olyan lehetősége, amely még nincs teljes mértékben kihasználva. Míg nagy vizeinkhez jellemzően a nyári időszakban érkeznek vendégek, a horgászok februártól egészen novemberig ott vannak a parton, ezzel meghosszabbítva a szezont.

Tavaly is több tízezer olyan külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik turista horgászjegyet váltottak. A legnépszerűbb a Balaton, egyre többen fedezik föl a Tisza-tavat, és komoly lehetőségek rejlenek a dunai, tiszai, Velencei-tavi horgászturizmus fejlesztésében.

A magyar horgászat nagykövetei találkozóján szervezett versenyen 77-en vettek részt, az indulók mintegy három mázsa halat fogtak. A nagyköveti kategóriát Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal. A támogatói, tagszervezeti kategóriában 14 700 grammal Pintér Zoltán lett az első. Jelen voltak a legjobb magyar versenyhorgászok is. Közöttük Szabó Tamás győzött – 12 225 grammos összesített teljesítménnyel. A verseny legnagyobb halát, egy 4700 grammos pontyot Kovács Ákos horgász szakíró fogta ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk