Jogerősen elítélték zaklatásért a volt fideszes leveleki polgármestert

  • narancs.hu
  • 2020. október 2.

Belpol

Borsodi László többek között szexuális felvételekkel állhatott bosszút. Az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették.

Egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság Borsodi Lászlót, Levelek idén nyáron lemondott fideszes polgármesterét zaklatásért. Az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették – írja a 24.hu.

A leveleki polgármestert még 2017-ben jelentették fel zaklatásért. Az ügyészség 2018 októberében emelt vádat, két nő sérelmére elkövetett zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt.

Az ítélet szerint Borsodi és a két nő egy ideig kapcsolatban álltak egymással, amelyeknek a megszakadása után a férfi álnéven különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre róluk készült fotókat, illetve erotikus videókat töltött fel. Mindezt a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve tette.

A lap cikke szerint a volt településvezető az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldözgetett. Az egyik sértett asszonyt ábrázoló, hamisított, előzetesen megszerkesztett erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta. Mindezt úgy, hogy akkor a férfi még polgármester, vagyis közfeladatot ellátó személy volt.

Borsodi a nyomozás során tagadta az ellene felhozott vádakat, de a bíróságon már elismerte a bűnösségét.

Neked ajánljuk

Leginkább a foci

  • Toroczkay András

Apanovellák, de nem csak azok, felnövéstörténetek, kisvárosi elbeszélések, Budapest- és énelbeszélések is egyben. Az író magáról beszél, nem is kendőzi. Már a címből rögtön beugrik egy másik óriás: Lóci. Itt azonban a fiú emeli fel az apját, s állít emléket neki.

Stockholm-szindróma

Szentgyörgyi Bálint sorozatát nagyjából kétféle diskurzus övezi. Az egyik a sorozat nyilvánvaló történelmi torzításait és pontatlanságait rója fel. Itt elsősorban Hodosán Róza szociológus és Rainer M. János történész kritikái­ra gondolunk, akik az 1980-as évek ellenzéki mozgalmainak tagjaiként jogosan érezhetik, hogy saját és bajtársaik munkálkodását az alkotók nem adták vissza elég hűen. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy A besúgó vállaltan fikció, nem pedig dokumentumfilm.

Delfin

Van a filmben két csónakázás. Az egyik a bajai Sugovicán, az egykor kedvelt, de most néptelennek mutatkozó horgászhelyen. A gyermekkora helyszíneire visszalátogatván ismét kisvárosi lánnyá változó világhírű úszófenomén a nagypapával, ladikon haladva újra felfedezi a Duna-mellékág békességét. Máskor meg az óceánon hasít bérelt jetboaton, bálnát akar nézni – hullámokból felszökkenő delfineket lát is.

Szerelem határok nélkül

  • Nagy István

Nem lehet könnyű úgy gitározni egy zenekarban, hogy az elődöd árnyékában játszol, és folyamatosan ott van benned a félsz, hogy ha a régi srác majd egyszer vissza akar jönni, téged azonnal lapátra tesznek. Ez történt Josh Klinghofferrel, aki 2009-ben csatlakozott a Red Hot Chili Peppershez, és kereken tíz évig volt az együttes gitárosa.