Királyi parkolót kapott Orbán az Astoriánál

  • - zsip -
  • 2014. március 26.

Belpol

Az ismeretlen alkotó fantáziáját megihlette a fodrászsztori. Ez lett belőle.
false

 

Korábbi cikkünkben megírtuk: amikor a miniszterelnök gépkocsija a járdán áll, amíg Orbán Viktor a haját vágatja a Belvárosban, az a közlekedési jogszabályokon túl – parkolni akkor lehet járdán, ha ezt KRESZ-tábla engedélyezi – a Fővárosi Önkormányzat tulajdonjogát, önrendelkezését is sérti. Az Orbán használta kisbusz az Astoriánál szokott a járdán várakozni a Kossuth Lajos utca 17. előtt, ahol a kormányfő hajszobrásza dolgozik. A 444.hu által publikált fotón jól kivehető, hogy a gyalogosokat védő parkolásgátló oszlopok se akadályozzák ebben Orbánt és kíséretét, mivel ott éppen hiányoznak.

A magyarnarancs.hu több kérdést is feltett a BKK-nak, illetve a tulajdonos Fővárosi Önkormányzatnak, hogy megtudja, ki vagy mely szervezet kezdeményezte, hagyta jóvá és kivitelezte a Kossuth Lajos utca 17. szám előtti parkolásgátló oszlopok eltávolítását. Sem a Vitézy Dávid vezette BKK, sem Tarlós István főpolgármester hivatala nem válaszolt.

Frissítés: Lapunknak az Együtt–PM sajtóosztálya jelezte, a „művet” saját aktivistáik készítették.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?