Koltay András lett az NMHH új elnöke

  • narancs.hu
  • 2021. december 3.

Belpol

Ahogy arra számítani lehetett. Kinevezése 9 évre szól.

Áder János köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének.

Az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 4-étől 9 évre nevezte ki az NMHH új elnökét.

Mint ismert, október közepén váratlanul lemondott az NMHH eddigi vezetője, Karas Monika tisztségéről. Kinevezése 2022 szeptemberben járt volna el, a tavaszi országgyűlési választás után. Így viszont a jelenlegi kormánytöbbség döntött az utódlásáról, így 9 évre bebetonozva az idén 40 milliárd forintos büdzsé felett diszponáló médihatóságot, valamint a médiaszolgáltatók működését ellenőrző és a piaci koncentrációt megakadályozó Médiatanács új vezetőjét. Karas lemondása után szinte egyértelmű volt, hogy Koltay került az NMHH élére.

Az NMHH honlapján közzétett tájékoztató szerint Koltay András a NKE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára.  Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak. 2010 októbere óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja. 2018 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk