Lemondott a Karas Monika, újabb kilenc évre bebetonozhatja magát a Fidesz a Médiatanácsba

  • narancs.hu
  • 2021. október 15.

Belpol

Koltay András, az NKE rektora válthatja. 

Lemondott Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), egyben a Médiatanács elnöke – értesült a 24.hu, amit az NMHH Kommunikációs Igazgatósága péntek délután megerősített. 

A portál felidézi, hogy a Karast a miniszterelnök javaslatára 2013. augusztus 19-én nevezte ki Áder János köztársasági elnök, aki így a Médiatanács elnökjelöltjévé vált, a parlament pedig 2013. szeptember 9-én kétharmados többséggel meg is választotta kilenc évre a testület élére. A kinevezése 2022 szeptemberben járna el, már a jövő tavaszi országgyűlési választás után. 

Ez viszont azt jelenti, hogy még a jelenlegi kormánytöbbség dönthet az utódlásáról, így kilenc évre bebetonozva magát az idén 40 milliárd forintos büdzsé felett diszponáló médihatóságot, valamint a médiaszolgáltatók működését ellenőrző és a piaci koncentrációt megakadályozó Médiatanács új vezetőjét. 

Az M1 szerint az új elnök Koltay András, a Nemzeti Közszolgáltai Egyetem rektora lesz, Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját. A héten derült ki, hogy a legfőbb ügyészt, Polt Pétert is bebetonozná a kormány. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk