December 8-tól lehet az 5-11 éves gyerekeket regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

  • narancs.hu
  • 2021. december 3.

Belpol

Oltópontokon és rendelőkben is megkaphatják majd a vakcinát.

Mint ismert, december 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer oltás Magyarországra, a szülők pedig egyelőre úgy tűnik, december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni a gyerekeiknek – ez derül ki abból a körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak, írja a hvg.hu. A lap birtokába került levélen Muzsay Géza országos kollegiális házi gyermekorvosi szakmai vezető, és Békássy Szabolcs országos kollegiális háziorvosi szakmai vezető aláírása szerepel.

A tájékoztatás szerint a védőoltásokat megkaphatják a gyerekek kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell szervezni.

Úgy tűnik, az 5-11 évesek oltása ismét nem várt terhet rak a házi gyerekorvosokra: a körlevélben az is szerepel, hogy a praxisokban előzetesen fel kell mérni, hány gyereket akarnak náluk beoltatni a szülők. Minderre alig 5 napjuk van: a felmérés visszaküldésének határideje december 7., kedd.

A határidő azért fontos, mert a beérkező Pfizer-oltásokat az előzetes igényfelmérés alapján fogják szétosztani az országban.

(hvg.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk