Lehet pályázni a korrupció ellen létrehozott Integritás Hatóság elnökének

  • narancs.hu
  • 2022. október 15.

Belpol

Az igazgatóság tagjainak megbízatása 6 évre szól és nem újítható meg, feladataik ellátása során teljesen függetlenek – áll a kiírásban.

Megjelent a pályázat az Integritás Hatóság igazgatósági – elnök és két elnökhelyettes – pozícióinak betöltésére az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján. A pályázatok beérkezésének határideje 2022. október 25.

A kiírás szerint a létrejövő Integritás Hatóság feladata, hogy az uniós pénzügyi támogatások végrehajtását érintően fellépjen a csalás, összeférhetetlenség, korrupció és egyéb jogsértés vagy szabálytalanság megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében.

Az elnök főbb feladatai közé tartozik a hatóság vezetése és képviselete, a korrupcióellenes munkacsoport munkájában részt vevő nem kormányzati szereplőket képviselő tagok felkérése, a korrupcióellenes munkacsoport elnöki feladatainak ellátása.

Az igazgatóság főbb feladata a hatóság legfőbb döntéshozási feladatainak ellátása, az éves beszámolás az Országgyűlésnek és az Európai Bizottságnak, a korrupcióellenes munkacsoport nem kormányzati szereplőket képviselő tagjainak kiválasztása pályázati eljárás alapján.

Az igazgatóság tagjainak megbízatása 6 évre szól és nem újítható meg. Az igazgatóság tagjai a feladataik ellátása során teljesen függetlenek. Kinevezésüket követően nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasítást semmilyen intézménytől, szervtől, hivataltól, szervezettől vagy személytől. Az igazgatóság tagjainak illetményét a vonatkozó törvény határozza meg – olvasható a pályázati kiírásban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk