Lemondott Pusztay András az Index.hu Zrt. vezérigazgatói pozíciójáról

  • narancs.hu
  • 2020. június 23.

Belpol

Már meg is van az új vezérigazgató.

Pusztay András lemondott, Bodolai László felkérésére keddtől Ződi Zsolt jogász az Index.hu Zrt. új vezérigazgatója – írja a Kreatív.

Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke a laphoz eljuttatott közleményében ezt írja:

"Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik."

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hétfőn délelőtt rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu óbudai szerkesztőségében. A 444 összefoglalója szerint az Index igazgatósága mindenképp átalakul, a lap azt is felvetette, hogy Pusztay András vezérigazgató is távozhat, hiszen az állományülésen elmondta, hogy igazgatósági határozat született a múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani. Hétfőn azonban Pusztay még nem nyilatkozott.

Ződi Zsolt, az új igazgató a közleményben úgy fogalmaz: "Nagy megtiszteltetés volt barátom és kollégám, Bodolai László felkérése, amit örömömre szolgált elfogadni. Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra".

Ződi Zsolt a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, online szabályozási témában publikál. 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?