Kitették az Index főszerkesztőjét a lap igazgatóságából

  • narancs.hu
  • 2020. június 22.

Belpol

A főszerkesztői posztot megtarthatja.

Hétfő délelőtt rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu óbudai szerkesztőségében – írja a 444.hu.

Az ülést a napokban bekövetkezett események miatt tartották, illetve azért, mert a szerkesztőség egyöntetűen tiltakozott a lapban tervezett szerkezetváltoztatás ellen. A beszámoló szerint a céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László tájékoztatta az újságírókat, hogy a lap átalakításának terveit, amelyet Gerényi Gábor vitt az igazgatóság elé, nem tárgyalja az igazgatóság, és a tervek szerint megszüntetik Gerényivel az együttműködést.

Bodolai bejelentette azt is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszünteti, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról azonban nem mentették fel.

A 444.hu összegzése szerint tehát az Index igazgatósága mindenképp átalakul, azt is felvetik, hogy Pusztay András vezérigazgató is távozhat, hiszen az állományülésen elmondta, hogy igazgatósági határozat született a múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani. Nyilatkozni azonban még nem kívánt az ügyben.

Az ülésen arra jutottak – írják –, hogy a továbbiakban a szerkesztőség vezetése kidolgozza, milyen garanciák mellett állítanák vissza a függetlenség-barométert.

Neked ajánljuk