Márciustól ingyen utazhatnak Magyarországon a határon túli magyarok

  • narancs.hu
  • 2024. január 12.

Belpol

A 90 százalékos kedvezmény helyett korlátlan díjmentes utazás a magyar igazolvánnyal rendelkezőknek.

„A tarifareformnak köszönhetően magyar igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe” – válaszolta a Szabad Magyar Szó megkeresésére a MÁV.

A magyar igazolvánnyal eddig évente négyszer lehetett 90 százalékos kedvezménnyel utazni Magyarországon belül, Lázár János azonban kedden bejelentette, hogy az új rendszerben a korábbi 65 kedvezménytípusból márciustól 22 marad életben, a 90 százalékos kedvezménykategóriában utazóknak (például nagycsaládosok, fogyatékkal élők) pedig ingyenessé teszik a tömegközlekedést Magyarországon.

A portál azért kereste meg a MÁV Sajtóosztályát, hogy kiderítsék, pontosan hogyan érintik a márciustól életbe lépő változások a magyar igazolványt használókat. A vasúttársaság közölte:

a magyar igazolvánnyal, illetve a magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezők is ingyenesen utazhatnak tavasztól.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk