Lázár új "ajánlatot" tett a fővárosnak a Budapest-bérlet ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. január 9.

Belpol

Az állami szolgáltatók elfogadnák a BKK-bérletet, ha Budapest elfogadja a vármegye- és országbérletet.

Március 1-én nagyszabású bérletreform lép életbe a magyarországi tömegközlekedésben: minden bérlet megszűnik, ami nem vármegye- vagy országbérlet

– jelentette be Lázár János kedden Debrecenben. Emellett bevezetik a megyei és országos napijegyeket, előbbi Vármegye24 néven 999 forintba, utóbbi Magyarország24 néven 4999 forintba fog kerülni, és egy napig korlátlan használatot biztosít a vásárlónak.

A kedvezményrendszer felülvizsgálják, a mostani 65 kedvezményből 22 marad meg. Megszűnnek a külön igazolványok, a közalkalmazottak évi 12-szer, az oktatásban és egészségügyben dolgozók regisztráció után korlátlanul utazhatnak félárú jeggyel, a

14 év alattiak és 65 felettiek ingyenes lesz a tömegközlekedés.

A Budapest és a kormány közötti vitáról azt mondta, tesz egy kvázi újabb ajánlatot:

az állami szolgáltatók (vagyis a MÁV és a Volánbusz) elfogadják majd a BKK-bérletet, ha Budapest elfogadja a vármegye- és országbérletet a budapesti járatokon.

Elmondása szerint "a kormány nem akarja szívatni sem a főpolgármestert, sem a budapestieket, de ha a főpolgármester elbambul, a kormány nem tudja elvégezni helyette a melót, amúgy pedig Budapesten sincs ingyen ebéd".

Lázár mindemellett arról beszélt, hogy erős fővárosra és erős vidéki gazdasági központokra van szükség Magyarországon. Debrecenben például elmondása szerint 700 milliárd forintos jellemzően közlekedési infrastruktúra-fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy a meglévő és épülő gyárakat ki lehessen szolgálni, a 200 ezres város népessége pedig a munkaerő-vonzás miatt további 50 ezerrel nőhet – jelentette be az építési és közlekedési miniszter, felsorolva a kormány által tervezett közlekedés- és egyéb fejlesztési terveket. Jelezte, "Debrecen előre megy, nem hátra!"

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk