Mégsem von össze a Belügyminisztérium két XIII. kerületi iskolát

  • narancs.hu
  • 2023. június 8.

Belpol

Az ötlet senkinek nem tetszett, csak a minisztériumnak, ezért végül elvetették. 

Meggondolta magát a Belügyminisztérium, mégsem von össze két általános iskolát a XIII. kerületben – írja a hvg.hu.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ korábban a spontán szegregációra és a jobb oktatás biztosítására hivatkozva javasolta azt az oktatásért is felelős tárcának, hogy vonja össze a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát (közismertebb nevén Dózsát) a Pannónia Német Nemzetiségű Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolával. A Dózsa az utóbbi telephelyeként működött volna tovább.

A tárca azt válaszolta a lap megkeresésére, hogy az átszervezési javaslatról a tankerület egyeztetett az érintett önkormányzattal, az intézmények alkalmazottaival, a szülőkkel és a diákokkal is egyaránt. A Belügyminisztérium és a kerület polgármestere között is történt egyeztetés. Ezután döntött úgy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, hogy idén nem kerül sor az átszervezésre.

A hírről a XIII. kerület önkormányzata is beszámolt a közösségi oldalán. Ebben megerősítették, hogy önálló intézmény marad a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola.

A lap emlékeztet, az összevonásról szóló hír a beiskolázási időszak kellős közepén, hidegzuhanyként érte az érintetteket. Mindkét iskolában hevesen tiltakoztak az ötlet ellen: a XIII. kerület képviselő-testület többsége áprilisi ülésén szintén ellenezte a Közép-Pesti Tankerületi Központ javaslatát. 

Májusban új javaslattal állt elő a tankerület: a Dózsa György úti iskolát a Pannónia utcai iskola tagintézményévé tették volna, de a képviselő-testület ezt sem tartotta elfogadhatónak. Így a két XIII. kerületi oktatási intézmény a polgármester, a képviselő-testület, a tanárok és a szülők összefogásának eredményeként végül megmenekült az összevonástól, írja a hvg.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk