Megszavazta a Fidesz a Mi Hazánk törvénymódosítását

  • narancs.hu
  • 2023. november 30.

Belpol

A bizottsági ülésen a kormánypárti képviselők úgy szavaztak, mint a kisangyal.

Több helyet szerezhet a közgyűlésben az új, listás rendszerben a Fidesz-KDNP, mint korábban, miután a Mi Hazánk a választási törvény módosítását kezdeményezte. Az eddig érvényben lévő szabályokat még a Fidesz kezdeményezésére hozták 2014-ben.

Az új, listás rendszerben a Fidesz-KDNP a mostaninál több helyet szerezhet a közgyűlésben, ráadásul ez az ellenzéki többség szerkezetét is megváltoztathatná. Bejuthatna a testületbe a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is, ami új politikai helyzetet teremtene – írja a hvg.hu.

Az új rendszer ellen a Fővárosi Közgyűlés határozatban tiltakozott, és arra utalt, hogy a kormánypártokat sejti a módosító mögött. A Mi Hazánk szerint az új elrendezés igazságosabb lesz. „Szeretnénk véget vetni a félszázalékos Párbeszéd fővárosi túlhatalmának” – idézi a másik beterjesztőt, Novák Elődöt a Telex.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk