Fideszes politikus Karsai Dánielnek: „Mi életpártiak vagyunk”

  • narancs.hu
  • 2023. november 30.

Belpol

Nem hatotta meg a kormánypártokat a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász jelenléte, Karsai viszont a jog eszközeivel küzdene.

A Momentum meghívására a Parlamentben járt Karsai Dániel alkotmányjogász, aki gyógyíthatatlan ALS-betegként azért küzd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságon, hogy méltóképpen, eutanáziával halhasson meg.

Bedő Dávid momentumos képviselő arra kérte a Parlementet, hogy egyetlen alkalommal ne a politikai csatározásokról szóljon egy ügy megvitatása. „Kérem Önöket, támogassák Karsai Dániel és a hozzá hasonló betegségben szenvedők harcát, és tegyük lehetővé azt, hogy méltóságteljesen fejezhessék be az életüket” – fogalmazott.

Répássy Róbert fideszes államtitkár ezután azt mondta, mélyen együttéreznek a szenvedőkkel, de „azt valljuk, hogy nincs felesleges élet”. „Mi élet pártiak vagyunk, az életet védjük” – reagált Bedő felé az államtitkár.

A Parlamentben tartott rövid sajtótájékoztatón Karsai Dániel azt mondta, nem alaptörvényellenes az eutanázia. „Mindenféle gúnyolódás nélkül azt kérem, mutassuk meg, hogy az alaptörvény mely szakasza tiltja az életvégi döntést” – kérte. „Az igazságügy minisztérium álláspontja szakmailag nem állja meg a helyét, ez a kérdés magyar alkotmányos szempontból nyitott.”ű

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk